SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Czy to możliwe że kilogram kalafiora ugotowanego(waga mierzona przed obróbka termiczną) ma tylko 17g wegli? ;o

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-07-04 09:53:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kłosiu / Czyli redukcja i walka ze smalcem!

    Post
    Trening dla początkujących

    bcaa daj rano przed aero i przed treningiem, po pijesz bialko wiec wystarczy a otym ze wazymy wszystko przed obrobka termiczna to niemusze ci mowic? suple bialko i bcaa wliczasz w bilans dzienny? policz i napisz te btw tak bez wyliczen wyglada ok ale ze to redukcja to musisz wszystko dokladnie policzyc ta olive z 4 posilku dal bym do 3 tak bedzie [...]

    Odpowiedzi: 137 Ilość wyświetleń: 11296 Data: 2010-09-21 21:43:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [DT] Gobi & Ozzy - PROJEKT REDUKCJA

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Zamierzasz kupić o3 w tabletkach? Bo z żywności dostarczasz tyle co odrobinę z żółtek jajek, a jeśli są smażone jako placki owsiane to obróbka termiczna niemal eliminuje ich i tak niedużą zawartość. Tran by się nadał?

    Odpowiedzi: 196 Ilość wyświetleń: 14783 Data: 2014-04-28 20:35:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na mase do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wagę kurczaka wpisujesz przed obróbka termiczną, czyli np. 150 gram kurczaka przed obróbką daje Ci 80 gram po obróbce, to wpisujesz w dzienniku 150 gram, chyba, że tak mało jesz tego kurczaka :D. Przy Twojej wadze masz za mało białka zwierzęcego, powinno być 160 gramów, jeżeli ważysz 80kg tak jak masz napisane w profilu. Rozumiem, że trening masz [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 2028 Data: 2015-02-18 23:32:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tłuszcze - Kompilacja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    OBRÓBKA TERMICZNA POKARMÓW W TŁUSZCZACH Smażenie w tłuszczu jest w pierwszej kolejności procesem odwadniania. Woda i rozpuszczalne w wodzie produkty przechodzą z produktu do tłuszczu względnie opuszczają produkt jako para wodna. Oprócz tego tłuszcz wchłaniany jest przez produkt. Oleje o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 19617 Data: 2009-01-13 22:55:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT Asiorajda part 2

    Post
    Ladies SFD

    zawsze suche/surowe przed obróbką termiczną ważymy :-)

    Odpowiedzi: 339 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-02-14 14:02:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kiedy ważyć produkty?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Witaj, Produkty ważysz przed obróbką. Chodzi tu o 50g ryżu przed ugotowaniem. Naturalnym jest, że po ugotowaniu ten ryż waży więcej, ponieważ wchłania wodę. Gdybyś miał jeść 50g ryżu po ugotowaniu, to były by śladowe ilości. Nie wiem ile by to wyszło. Jedna łyżka? %-) Także pamiętaj, że gramatura produktów podawana jest przed obróbką termiczna. [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 187 Data: 2023-07-12 07:03:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziś nietreningowy więc wiele nie ma do pisania. Cały dzień spędzony w domu przed kompem. kilka seriali obejrzałem, troche poczytałem (MD wyszło ) DIETA 1. 9:00 Whey 40g 2. 9:2 Płatki owsiane 110g + rodzynki 10g + orzechy włoskie 10g + jogurt naturalny 150g ** Gold Omega 3 x2 kaps ** 10:45 5g mono 3. 12:00 makaron pełnoziarnisty 110g + filet z [...]

    Odpowiedzi: 131 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-02 20:08:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Nic po ugotowaniu nie maleje, wliczasz wagę przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-28 19:52:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    na opakowaniu masz napisane ile tam jest % tej szynki - ogólnie jest dobra makro b/w/t liczymy przed obróbką termiczną

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-29 11:28:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Tak, wszystko ważysz przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-08 10:55:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Kalorycznosc to wlasnie te produkty wszystkie przed obrobka termiczna. Zapisujesz ile czego dales i kalkulator potreningu.pl Ci obliczy

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-08 10:58:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    wątróbke ważyć przed obróbką termiczną ?

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-13 10:52:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kurczak - jakość. Nadmiar jaj?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Ekhem...ale zawsze po obróbce termicznej będzie mięsa MNIEJ! Toć jaka to teoria spiskowa %-)? Dużo ma tutaj sama obróbka, jak długo smażysz, pieczesz, czy dusisz, więc ja nie widzę tutaj nic podejrzanego. Jeden kawałek nie równa się drugiemu. Jeden ma więcej wody, mniej tłuszczu etc. Ale jak wspomniałam wyżej, dużo robi obróbka termiczna. Inne [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 656 Data: 2017-03-28 09:25:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja ok. 10kg -

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Talibaba wagę swoją już poznałaś teraz wypada ułożyć dietkę. Co do wielkości posiłków to ja na początku miałam wrażenie że każdy następny kęs drugiej połowy porcji którą miałam na talerzu zacznie mi uszami wychodzić ale w sumie idzie się przyzwyczaić. Produkty ważymy przed obróbką termiczną. Aeroby też trening więc chyba też obowiązują posiłki [...]

    Odpowiedzi: 129 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-05-11 22:17:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gramatura mięsa

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dobra to jak wszyscy to wszyscy, wazysz orzed obrobka i nie zawracasz sobie wiecej tym glowy ;-) Dobra waże przed obróbką termiczną a jak póżnej po upieczeniu z 500 g zrobi się mniej a chce załóżmy to podzielić na 3 części?

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 1484 Data: 2017-01-11 10:02:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Z tego co ogarniam, możesz jeść i te i te. Nie ma znaczenia. Różnią sie chyba obróbką termiczną. Nie pamiętam.

    Odpowiedzi: 118 Ilość wyświetleń: 9876 Data: 2013-05-21 22:39:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną i masę przed obróbką wpisujesz do kalkulatora. Także jak masz 250g kurczaka, to szukasz w apce opcji "pierś z kurczaka" , nie "smażona pierś kurczaka". Tak samo jak np chcesz zjeść jajecznicę, to w apce wpisujesz ile jajek(i np. masła) użyłeś, a nie szukasz gotowej opcji "jajecznica". Jak [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 991 Data: 2019-06-22 16:00:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną i masę przed obróbką wpisujesz do kalkulatora. Także jak masz 250g kurczaka, to szukasz w apce opcji "pierś z kurczaka" , nie "smażona pierś kurczaka". Tak samo jak np chcesz zjeść jajecznicę, to w apce wpisujesz ile jajek(i np. masła) użyłeś, a nie szukasz gotowej opcji "jajecznica". Jak [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 991 Data: 2019-06-22 16:16:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Czy obrobka termiczna powoduje utrate fitynianow w platkach owsianych? Jak tak to zalac je wrzatkiem na pare minut czy ugotowac przez jakis czas? Jadam obecnie surowe na wodzie letniej gorskie i zwykle i cos mi zaczelo od tej pory szwankowac ze stawami.

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-19 19:28:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)